4090 Polgár, Külterület 0758/13. 

en-Dézsafürdőzés szabályai

01/06/2021

Természetesen mindenki a saját szabályai szerint használhatja a dézsáját, de ahhoz, hogy biztonságos legyen a feltöltődés, érdemes megfogadni pár jó tanácsot.


Fürdővíz ajánlott hőmérséklete

A fürdővíz ajánlott hőmérséklete 35 - 37 °C, nem javasolt ennél melegebbre fűteni. Érdemes folyamatosan mérni a víz hőmérsékletét. 

Tipp: Dézsájához digitális hőmérőt is választhat amivel ellenőrizheti a víz hőmérsékletet. 

Beszállás a dézsába

Célszerű használat előtt lezuhanyozni és/vagy lábmosó edényt kihelyezni a dézsa közelében, hogy minél kevesebb szennyeződés jusson be a vízbe, ezáltal tovább higiénikus marad a fürdővizünk.

Tipp: kiegészítőként, víztisztító berendezést is választhat dézsájához, ezáltal tisztán a higiénikusan tudja tartani a fürdővizét. 

Győződjön meg a lépcső biztonságáról, tisztaságáról. Fagyos, havas időben gondoskodjon a csúszásmentességről.

Tipp: kiegészítők közül, érdemes a nagy fellépőt választani a fürdődézsához, aminek sokkal szélesebbek a lépcsőfokai, bordázott és csúszásmentes a felülete, ezáltal biztonságosan szállhat be a dézsába. Ráadásul a víztisztító berendezés is elfér alatt.

Kályha/Kémény

Mindig fokozott óvatossággal használjuk. Gyerekeket ne engedjünk a kályha és a kémény közelébe!

Tipp: stancolt hővédőráccsal megelőzhetőek a hasonló balesetek, válassza kiegészítőként a dézsához.

Betegség

Várandósság, gyógyszeres kezelés alatt, cukorbetegséggel, fertőző bőrbetegséggel, valamint szív- és érrendszeri problémákkal nem javasolt a dézsafürdő használata, minden esetben konzultáljon orvosával! 

Ne használja a dézsafürdőt, ha nyílt sebe, égési sérülései vannak! 

Alkohol fogyasztás

Használat közben dohányzást, és az alkoholfogyasztást mértékletesen javasoljuk.

Gyermekek

10 éves kor alatt, mindig csak felügyelet mellett legyenek a gyerekek, az esetleges balesetek elkerülése miatt.

Tipp: kisgyermekes és szépkorú családtagok fokozott biztonsága érdekében, emelt belső padozattal is el tudjuk készíteni a dézsát, az Önnek megfelelő magasságban. Vagy korlát is választható, ami minden korosztály számára kényelmes és biztonságos ki- és belépést tesz lehetővé.

Sapka

A megfázás elkerülése érdekében, hideg időben viseljen sapkát a fürdőzés alatt.

Üveg

Üvegből készült tárgy, pohár, edény nem célszerű, ha a dézsa szélére, környékére kerül. Üvegtörés esetén valaki megsérülhet, az otthagyott cserepekkel a gyerekek megvághatják. Ha nem biztos benne, hogy fokozottan tud figyelni az üvegre, akkor inkább használjon műanyag poharat.

Tipp: válasszon külső vagy belső pohártartót/polcot kiegészítőként a dézsához. A süllyesztetten kialakított pohártartó biztonságosabb, lyukak találhatóak a pohártartóban, ezáltal kevesebb az esélye a baleseteknek, mintha a dézsa párkányára tennénk a poharakat.

és ami a legfontosabb

Kikapcsolódni, felhőtlenül beszélgetni, megnyugodni, szórakozni, élvezni az életet!

Ami a dézsában történik az ott is marad
Ami a dézsában történik az ott is marad
Stressz mentes zóna
Stressz mentes zóna