4090 Polgár, Külterület 0758/13. 

Hordószauna skandináv borovi fenyőből

A "Barrel Sauna" azaz hordószauna a megszokottól eltérő előnyöket kínál.

A kör alakú formának köszönhetően gyorsabbá válik a melegedési idő, mivel nincs felfűtésre váró felesleges légtér.

Szintén fontos újítás, hogy a faragott falak az alsó részbe zárják a hőt, így e két jellemző eredményeképp a szauna üzemeltetése meglehetősen energiatakarékossá válik.

Kiváló minőségű hordószauna skandináv borovi fenyőből, több féle méretben és felszereltséggel! 

Tekintse meg kínálatunkat vagy válasszon a raktáron lévő szaunák közül!

Mert megérdemli

A szaunázás élménye mindenki számára szükséges és megérdemelt kikapcsolódási forma, mely által megszabadulhatunk a hétköznapok során felgyülemlett, elfojtott stressztől. Akár egyedül, akár családtagjai, vagy barátai társaságában élvezheti a nyugtató perceket.

A szaunázás garantáltan jó közérzetet, fizikális és mentális feltöltődést kínál.

Skandináv hangulat a kertjébe

Az északi borovi fenyőből készült hordószaunák, stílusos megjelenést adnak bárhol, ahol elhelyezzük őket.

 A hordószaunák nemcsak a testre, hanem a lélekre is gyógyító hatással bírnak.

A két férőhelyes szaunáktól egészen a hat-nyolc személyes modellekig, nagyon egyszerűen bárhol elhelyezhetőek és könnyen elköltöztethető mobil wellness házak.

A szaunahordókat két átmérőben gyártjuk: 1,97 m vagy 2,27 m, skandináv borovi fenyőből vagy thermo borovi fenyőből, 46 mm falvastagsággal.

A fűtésük választható elektromos vagy fa tüzelésű Harvia kazánnal.

A hordószaunáknak,  4 elrendezési lehetősége van: terasszal vagy terasz nélkül,  öltözővel vagy anélkül. 

Ezenkívül a hátsó és az elülső falban különböző ablakok helyezhetőek el. Akár az egész hátsó fal, készülhet panoráma üvegből!

A szaunák megrendelhetőek lapra szerelten, össze szerelten festetlenül és össze szerelten festéssel is! 

A szaunákhoz kiegészítőként választható: lámpa, fejtámla, hát támla és különböző szaunázáshoz szükséges felszerelések.

Hordószauna méretek


Alapanyag

A szaunák, észak európai borovi fenyőkből készülnek. A fenyő kiváló minősége miatt, kereskedelmileg a legfontosabb fa fajták közé tartoznak. A finn borovi fenyő sűrű erezetű, szabályos textúrájú fenyő fajta. Gyantásabbak, ezért tartósabbak, mint a lucfenyő. Nem utolsó sorban, nagyon kellemes illatú.

A gyártás során, csak a legjobb minőségű fenyő kerül felhasználásra. A legmodernebb rönk röntgen és automatikus osztályozási technológia választja ki a legjobb alapanyagot.

Az alapanyagok az északi országok erdeiből, fenntartható erdő gazdálkodásból származnak. A beszállított fa FSC és PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik. A thermowood alapanyag finn országban készül, itt végzik el a thermo módosítást a fán. A fát magas hőmérsékleten, gőzzel állítják elő. Mivel a folyamat során nem adnak hozzá vegyszert, így csak megújuló anyagokat tartalmaz. Így elérhetjük, hogy az élettartama hosszabb legyen és lecsökkenthető a karbantartás szükségessége. A thermowood hőeljárással kezelt fa, a természetesség és a kiváló minőség szimbóluma.   

Tető

A hordó szauna tetőfedéshez a finn Icopal gyártó, SBS módosított és 120 g/m² erősségű bitumenes zsindelyét használjuk. Az SBS módosítás rugalmasságot, alkalmazási szilárdságot és tartósságot ad a zsindely membránjainak. 

Ablak

A hordó szaunák dupla üvegezésű edzett, belátás gátló ablakokkal rendelkeznek. Az ablakok minimális hő veszteséggel megőrzik hermetikus jellemzőit és hosszú élettartamot biztosítanak. 

Ajtó

Több rétegű ragasztott borovi fenyőből készült ajtóval és dupla edzett üvegezésű, belátás gátló ablakkal vannak ellátva a szaunák. Az ablak több fényt biztosít a szaunába, és dekorációs elemként is szolgál. Ajtó keretből, ajtó lapból, ablakból, állítható zsanérokból, zárból (kulccsal zárható) és fa kilincsből áll. Az ajtótokok 65 mm vastagságban készülnek.GALÉRIA