4090 Polgár, Külterület 0758/13. 

TOP 10 legnépszerűbb dézsa kiegészítő

2021.12.08

Tapasztalatunk alapján, összegyűjtöttük 10 olyan kiegészítőt, amely nagy népszerűségnek örvend a vásárlóink körében.

Dézsafürdőzés közben pihenhet, kikapcsolódhat, élvezheti a jótékony hatásokat, időt tölthet a barátaival, családtagjaival.

Ha már rendelkezik dézsával és kellemesen meleg a fürdővíz, felmerülhet Önben az érzés, hogy valami még hiányzik. Dézsa kiegészítőink széles választékával, megpróbáljuk kitölteni ezt az érzést.

Tisztításhoz, karbantartáshoz, élmény fokozáshoz szükséges tartozékok, amikkel igazán gondtalan lehet a szórakozás.

Cikkünkben, a leggyakrabban választott kiegészítőket mutatjuk be, ami megkönnyítheti a mindennapi dézsa használók életét.

Amennyiben nem találja meg a keresett tartozékot a leírásunkban, tekintse meg a dézsa kiegészítők menüpontot, ahol rengeteg kelléket talál, hogy egész évben gondtalanul élvezhesse a fürdőzést.

10 + 1 kiegészítővel készültünk, mert van még egy elengedhetetlen tartozék, ami szinte mindig szükséges a dézsa vásárlás mellé, sőt később még vissza is térnek hozzánk miatta. 

TOP 10 + 1 kiegészítő

10. keverő lapát

A dézsában lévő víz, először a tetején kezd el melegedni. Annak érdekében, hogy a hőmérséklet az egész dézsában egyenletes legyen, keverjük/forgassuk meg a vizet, ezzel a fából készült lapáttal. Méretei tökéletesek a fürdődézsához, egyszerűen 3-4 keverésből átforgathatjuk vele a vizet. 

Alapanyag: szibériai lucfenyő (kezeletlen)

Hossza: 140 cm, Szélessége: 13 cm, Vastagsága: 2 cm 

9. stancolt hővédő rács

Tüzeléskor a kéményt csak a levegő hűti, ezért javasoljuk, hogy használjon hővédő rácsot, a véletlen érintések miatt. Fontos kiegészítő, ami mindenkit megóv a forró kémény okozta égési sérülésektől. Kémény csőre húzható, extra védelem. Kisgyermekes háztartásba és kezdő dézsa használók körében, elengedhetetlen. Stancolt rozsdamentes védőrács, 100-130 mm csövekhez.

8. LED világítás

Víz alatti RGB led világítás, távirányítóval vagy pneumatikus kapcsolóval, több módban változtatható színekkel, minden típusú dézsához, több féle elrendezési módban! Hangulatos és szórakoztató kiegészítő, amivel fantasztikus hangulatot lehet teremteni.

Csempésszen egy kis wellness élményt otthonába! Varázsoljon egyedi hangulatot, LED világítás segítségével. Ötcsillagos élmény nap mint nap és az irányítás a Ön kezében van!

7. digitális hőmérő

Nagyon hasznos és praktikus kiegészítő dézsájához, ráadásul, stílusosan fa berakásba rejtve. Engedje a vízbe az érzékelőjét (1 méter) és digitálisan, kényelmesen olvashatja le a víz hőfokát. Ha nem bízik a nagylábujja hőmérséklet meghatározó képességében, akkor szerezzen be egy ilyen hőmérőt, és bizonyosodjon meg hogy ideális e a hőmérséklet, anélkül hogy a vízbe kellene szállnia. Figyelem! A szonda ( 1 méter hosszú) vízálló, viszont a led kijelző, nem. Ezért nem célszerű hosszú ideig a párás, sós vizes környezetben hagyni.

Működése: 2 db LR 44 gombelem

A víz ideális fürdőzési hőmérséklete 37 fok.

Fürdődézsa digitális hőmérő
Fürdődézsa digitális hőmérő

6. buborékoltató rendszer

A buborékoltató rendszer beépíthető, fából készült és üvegszálas fürdődézsába is. A légbuborékok tökéletesen felfrissítik, ellazítják és megnyugtatják az izmait.  Kikapcsolódás és tökéletes SPA élmény, a pezsgő buborékoknak köszönhetően. A buborékoltató rendszert, a dézsába épített pneumatikus nyomógombbal lehet bekapcsolni. Dézsa típustól és mérettől függően 8-12 fúvókat telepítünk, fa dézsa esetében a padozat aljába, üvegszálas dézsa esetén pedig az üvegszál test oldalába.

Fontos, hogy a buborékoltató rendszer és a hidromasszázs nem ugyan az. A JET hidromasszázs rendszert, csak üvegszálas dézsába lehet telepíteni esztétikusan. Beépített, 8 fúvókás, pneumatikus nyomógombbal rendelkezik. Intenzív, nagy nyomású vízmasszázs, a fúvókák a főbb izomcsoportokat célozzák meg.

5. Pohárató (merülő kályhás kivitelhez)

Miközben élvezzük a pihentető fürdőzést, szeretnénk ha a kedvenc üdítőnket a közelünkben tarthatnánk és nem kellene kiszállnunk a vízből. A pohártartók, a dézsa méreteihez igazodva vannak kialakítva. Maximális kényelem, egy karnyújtásnyira.

4. szigetelt, thermo tető

Ez egy speciális kettéhajtható szigetelő tető, amit a dézsára kell tenni ha az éppen nincs használatban, csattokkal rögzíthető a dézsa oldalához.

A szigetelt thermo tető, időjárás és UV-álló vinilből készül. Szigetelési vastagsága 75 mm (EPS 150). A szigetelés, akár kétszer lerövidítheti a fűtési időt és akár ötször tovább tartja a vizet melegen. Védi a fürdővizet a portól és a szennyeződésektől. Időjárás- és UV-álló anyagból készült, ellenáll a sós víznek és a klórnak. Nem penészedik, tűzálló.

3. elektromos fűtés

A 3. legnépszerűbb kiegészítő az elektromos fűtés, víztisztító berendezéssel.
A fatüzelésű kazánok előnye, hogy olcsóbb üzemeltetési költséget és gyorsabb felfűtést kínálnak. 
Elektromos fűtéssel viszont csak egy gombot kell megnyomnunk a víz felmelegítéséhez, ami valljuk be, kényelmesebb megoldás, mint tűzifát vágni, bajlódni a hamuval és a füsttel. 

Viszont ennek a kényelemnek "ára" van, lassabban melegszik fel a víz, mint egy hagyományos fatüzelésű kazán használatával, és az áram számlát is megnövelheti, használattól függően.

Az energia bevitel, az elektromos hálózatból érkezik így telepítésekor szükség van az elektromos hálózat felülvizsgálatára, meg kell vizsgálni annak a terhelhetőségét. A titán fűtőpatron azon túl, hogy kiváló minőségű vegyileg ellenálló műanyagból készült, háromszoros védelemmel: termosztát, hőkioldó és áramlásérzékelő (mely alacsony áramlás esetén lekapcsolja a berendezést) van ellátva, ezért hosszútávon működő, tartós berendezés.  A Titán a legjobb, elérhető korrózió álló anyag.

Titán 3-12 KW elektromos patron saválló anyagból (AISI 316) hőálló műanyag borítással, nagy teljesítményű vízszűrő berendezés, vezérlő elektronika. 3 fázisú hálózaton (3 x 16A) működő életvédelmi relének kell lennie. Fontos, hogy a bekötést helyi villanyszerelő végezze! Minden típusú dézsához beszerelhető.

Fa tüzelésű vagy elektromos fűtés?
Fa tüzelésű vagy elektromos fűtés?

2. víztisztító berendezés

A 2. legnépszerűbb kiegészítő a fürdődézsákhoz, ami a fürdővíz kényelmes és egyszerű karbantartására szolgál, ez a víztisztító berendezés.

A vízforgatás a tiszta víz alapkövetelménye, ezzel terül szét a kezelt víz a dézsa teljes területére. Ez segít, hogy a kórokozók kitisztuljanak a dézsából.

A víz szűrése nagyon hasonlít a tenger víztisztító hatásához, ahol a víz a partra csap és az ott lévő homokszemcséken keresztül a föld mélyére süllyed ahonnan vissza szivárog a tiszta víz a tengerbe. Ezt az elvet használjuk a medence vízszűrésnél is. Legyen az szűrő labda, homok, vagy darált üveg a víz ezen keresztül tisztul meg. 

A víztisztító berendezést, átvezető csonkokkal, gégecsővel és fagymentesítő dugóval szereljük be a dézsába. Minden típusú dézsához beszerelhető.

1. nagy fellépő

Az első helyezett, a nagy fellépő, ami nem meglepő, hiszen rendkívül sokoldalú és biztonságos kiegészítője dézsánknak. Ez a lépcső nagyobb és bordázott csúszásmentes felülettel rendelkezik, mint az alap csomagban választható kis lépcső. Ezáltal biztonságosabb, stabilabb beszállást biztosít a dézsába. A lépcső alatt elférnek különböző berendezések, mint pl, víztisztító.

Hossza: 110 cm, szélessége: 60 cm, magassága: 62 cm. Tömbösített borovi oldalfal, impregnált, bordázott fedél.

Rendelhető ettől eltérő méretben is, az Ön igényeire szabva!

És akkor jöjjön a + egy kiegészítő, ami mindig szükséges a dézsázáshoz.

Ez nem más mint a fürdősó. A hosszútávú, pozitív vásárlói visszajelzések alapján, Európa egyik legtisztább és legértékesebb sólelőhelyén található, a Klodawai sóbányából származó, élelmiszer ipari sót ajánljuk mert:

- 100%-ban természetes
- Nem jódozott
- Adalékanyagmentes

Híres lengyelországi, Kłodawska tiszta só, gazdag makro-és mikroelemekben, mint például: magnézium-, kálium-, cink-, jód-, kalcium-, vas. Tartalmazza a tengervízben természetes összetételben található valamennyi ásványi anyagot, nyomelemet. Ez a 100%-ban természetes só 250 millió évvel ezelőtt keletkezett a tengerek természetes párolgása során.

Ha többet szeretne megtudni a só dézsafürdőben való használatáról, olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket is.